dimecres, 8 de març de 2017

L'ÀNIMA DE LA PINTURA (escriptura creativa)

Treball optatiu per pujar nota (3r trimestre):

Tria una de les pintures de l'artista Joan Mateu la protagonista de la qual sigui una noia (cerca-les al google o a la seva web). Reprodueix fotogràficament la imatge de la pintura intentant transmetre la mateixa sensació (malenconia, serenor, tristesa...o el que et suggereixi), no cal que la persona de la teva fotografia sigui una dona.
 Després posa't a la pell de la dona i imagina què pensa, què
mira, què sent, per què s'ha aturat al carrer, d'on ve, on va, per què està estirada al sofà, què o qui espera... I escriu un text literari breu (d'unes 250 paraules com a màxim)

Al final del text indica quin tipus de narrador has utilitzat: intern (protagonista, testimoni o multiselectiu) o extern (total o parcial). Justifica la teva resposta.


Com has de presentar el treball? A l'ordinador, seguint els criteris marcats (lletra Arial o Calibri, cos 11-12, espaiat 1'5 o 1'3). A més del text, en el document hi ha d'haver les dues fotografies en color. 


Quan has de presentar el text? 
Últim dia: divendres 28 d'abril

GUIÓ INTRODUCCIÓ TdR

dimecres, 1 de març de 2017

QUÈ ENTRA A L'EXAMEN? març 2017

Quan? 

  • dijous 16 de març: 1r B
  • divendres 17 de març: 1r C i 1rA

Com serà? 

  • Preguntes sobre els poemes treballats a classe, del número 28 al 35 (el 30 no). A més d'entendre'l,  heu de saber contextualitzar el poema (mireu-vos la teoria de la pàgina 200).
  • Preguntes sobre el contingut d'algun poema que NO hem treballat a classe.
  • Preguntes teòriques sobre la poesia dels segles XX i XXI (mireu-vos la teoria de la pàgina 200)
  • Relacionar autor i època. Per exemple: Papasseit-avantguardes, Ramon Llull-medieval, Gabriel Ferrater-anys 60 poesia de l'experiència. (Mireu-vos la teoria de la pàgina 200 i la llista d'autors de la pàgina 3 del dossier)
  • Relacionar autor i títol del llibre, només dels autors del món contemporani que hem treballat (Mireu-vos la pàgina 3 del dossier, a partir del número 28)