dimecres, 9 de novembre de 2016

COM FER UN VIDEOPOEMAQuè és un vídeopoema?   
Es tracta d'interpretar què diu el text, quins sentiments i/o idees expressa l'autor i després plasmar-los, des d'un punt de vista personal, en un vídeo.  

Com es fa?
  1. Busca imatges o fragments de vídeo suggerents. Les imatges que complementen el text oral o escrit poden ser metàfores visuals que enriqueixin i donin més profunditat al poema. Procura no ser redundant (és a dir, que la imatge no mostri exactament el que diu el text). Les imatges poden ser pròpies o extretes d'Internet però, en qualsevol cas, han de tenir qualitat (descarta les imatges borroses, mogudes, amb poca resolució). 
  2. Si trasllades el text escrit a la pantalla, procura que sigui breu, de lectura ràpida. No omplis les imatges amb més de dues línies de text, per exemple. La tipografia és important, tria-la bé. 
  3. La peça musical utilitzada com a banda sonora ha de ser adequada al contingut del poema. Assegura't que la música no distorsioni la comprensió del text oral.
  4. A l'hora de recitar el text, procura que la dicció sigui acurada i el ritme l'adequat. Assajar unes quantes vegades és garantia d'èxit.  
  5. En els títols de crèdit inicials hi has d'indicar: nom de l'autor, títol del poema, títol del llibre on està inclòs i l'any de publicació (si el sabeu)
  6. En els títols de crèdit finals hi has d'indicar: autoria de la música i de les imatges (és molt important respectar els drets d'autor), el teu nom, el curs, el nom de l'institut i la data.
Com ha de ser el vídeopoema? Quan s'ha d'entregar? 
  1. Pot ser  de qualsevol poema sempre que sigui en llengua catalana. En trobaràs per triar i remenar a Música de poetes (ordenats per autor) i a Viu la poesia (ordenats per temes)
  2. És un treball individual. Si  voleu fer-lo en grup, llavors heu de realitzar dos o tres vídeopoemes. 
  3. Últim dia per penjar-lo al blog: dijous, 8 de desembre 2016
Bons exemples:
No us perdeu aquesta interpretació molt personal del poema "Matí" de Giuseppe Ungaretti feta per alumnes del nostre institut. Trobareu més vídeopoemes realitzats per estudiants del Frederic Marti Carreras a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada